Liposculptuur

Wat is liposculptuur? Het is een vorm van liposuctie.WAT IS LIPOSCULPTUUR?

Liposculptuur is een vorm van liposuctie waarbij er niet alleen vet verwijderd wordt, maar ook nieuwe vorm gegeven aan uw contouren. Tegenwoordig worden beide termen vaak als synoniem gebruikt, maar de liposculptuur is meer geavanceerd dan liposuctie. Hierbij werken we met de inspuiting van verdovende en bloedstelpende vloeistof. Hierdoor verweken de vetcellen ook, waardoor ze vlotter weggezogen kunnen worden.

We gebruiken hierbij zeer fijne naalden (Tumescente Liposculptuur), waardoor de behandeling minder belastend is en betere resultaten geeft.

Een liposculptuur kan vaak ook onder plaatselijke verdoving. Het duurt, afhankelijk van het aantal zones, een half uur tot 2 uur. Na de ingreep kunt u vrijwel direct (onder begeleiding) naar huis.

Deze ingreep is bij uitstek geschikt om de contouren van uw lichaam te verbeteren, op voorwaarde dat het gedaan wordt door een ervaren chirurg. Plastisch chirurg Dr. Hoeyberghs heeft reeds duizenden patienten behandeld en is uitermate kundig met hele mooie resultaten.

Liposuctie met huidverstrakking

DE NIEUWSTE LIPOSUCTIEMETHODE

Liposuctie met huidverstrakkingLiposuctie met huidverstrakkingLiposuctie met huidverstrakkingLiposuctie met huidverstrakking is de laatste ontwikkeling in cosmetische chirurgie op het gebied van Liposuctie. Deze nieuwe RFAL (Radio Frequency Assisted Liposuction) techniek maakt het vet vloeibaar door computergestuurde opwarming alvorens het uit te zuigen. Een voordeel hiervan is dat het omliggende weefsel niet aangetast wordt. Maar wellicht het grootste voordeel van deze techniek is dat het de inkrimping van de huid bevordert. Dit is vooral interessant bij mensen die, naast teveel plaatselijk vet, ook een probleem hebben met slappere huid.

Deze ingreep is voor u dus de voorkeursoptie indien u losse huid heeft en geen chirurgische procedure wil waar huid weggesneden wordt.

Deze methode gebruikt de gepatenteerde RFAL technologie om het overtollige vet zachtjes te smelten en te verwijderen door een kleine insnede op een onopvallende plaats. Door het vet voorafgaand te smelten, is de verwijdering minder traumatisch en vermindert het de kans op post-operatieve pijnen, zwelling en ongemak. Liposuctie met huidverstrakking zal de vetcellen elimineren en uw lichaam opnieuw vormgeven met de meest geavanceerde techniek op de markt.

Straktrekken van de huid

Een van de unieke kenmerken van deze methode is het feit dat de zachte weefsels veilig en zeer nauwkeurig opgewarmd worden, waardoor de huid tot 20% kan terug trekken.

Bijkomende voordelen:

MEER INFORMATIE OVER LIPOSUCTIE MET HUIDVERSTRAKKING

De HOFFkliniek in Maaseik is de eerste kliniek die deze nieuwe methode in Belgie aanbiedt. Liposuctie met huidverstrakking maakt een aantal goede behandelingen voor het eerst mogelijk.

Met name vrouwen met verslapte huid, bijvoorbeeld na een zwangerschap (de zogenaamde 'mummy tummy'), hebben veel baat bij de behandeling met deze methode. Ook mensen met een verminderde huidelasticiteit, die geen ingrijpende huidcorrigerende operatie willen ondergaan zoals een buikwandcorrectie, kunnen heel goed geholpen worden.

Verder opent de methode nieuwe mogelijkheden voor de behandeling van enkels en kuiten, gynaecomastie (mannenborsten), okselzweten, en een heel spectrum aan indicaties in gelaat, hals en décolleté.

Bij buikoverschot is het de bedoeling om met huidverstrakking een blijvend resultaat te bereiken. Omdat de mate waarin verstrakking optreedt individueel bepaald is (o.a. door leeftijd, gewicht, geslacht, genetica, levensgewoonte etc.) is hiervoor een consult noodzakelijk.

HERSTEL EN MOGELIJKE ONGEWENSTE EFFECTEN

Deze nieuwe aanpak van aangezichts- en andere huidveroudering laat geen of weinig littekens na. Wel vereist het een normale postoperatieve ontzwellings- en mogelijk ontkleuringsperiode van 2 tot 3 weken. Over het algemeen is ook een drukverband vereist. Roodheid (niet langer dan 24u) en zwelling (1-3 weken) zijn typisch voor een huid die terugtrekt. 

EINDRESULTATEN

6-12 weken na de ingreep zijn de definitieve resultaten zichtbaar: spectaculaire versteviging van de huid en opnieuw gevormd collageen.

WAARSCHUWING

Hoe indrukwekkend een chirurgisch apparaat of systeem ook mag lijken, de sleutel tot het succes van deze geavanceerde technologie hangt af van de 'Heilige Drie-Eenheid' in uw plastisch chirurg: TALENT, OPLEIDING en ERVARING. Indien een van deze dingen ontbreekt, dan kan alles, hoe geavanceerd ook, grondig misgaan!

Nazorg bij Liposculptuur

Nazorg bij Liposuctie, Liposculptuur en Huidverstrakking methodeU kunt de dag van de ingreep nog naar huis. Tot 48u na de liposculptuur lekt er vocht uit de wondjes. Het betreft hier de ingebrachte vloeistof. Dit vochtverlies stopt spontaan. 


Meteen na de liposculptuur wordt u een speciale lipopanty aangemeten. Die lipopanty gaat de ergste zwelling tegen en dient drie weken dag en nacht gedragen te worden. Om te douchen kunt u de lipopanty uiteraard even uitdoen.

De eerste week na de ingreep zult u wat stijf zijn en een gekneusd gevoel hebben op de behandelde zones. Vooral de eerste 2 dagen bent u daar nog gezwollen en blauw. Rust daarom de eerste 2 dagen goed, zodat het lichaam kan herstellen.

Dr. Hoeyberghs hecht de wondjes doorgaans niet, zodat het vocht alle kans krijgt om weg te vloeien. De littekens van deze gaatjes zijn bijzonder klein en worden nagenoeg onzichtbaar.

Na de eerste ontzwelling kan een reeks van lymfedrainages laten uitvoeren door een ervaren therapeut om het ontzwellingsproces nog verder te versnellen.

Met intensief sporten wacht u beter een viertal weken. Ook de zon kunt u de eerste weken best mijden.

Littekens

Eventuele littekens zijn minimaal en worden na verloop van tijd quasi onzichtbaar. 


Het resultaat van een liposculptuur is definitief. Na de puberteit stopt het menselijk lichaam namelijk met de aanmaak van vetcellen. En vermits een liposculptuur net die cellen verwijdert, garandeert deze ingreep dus blijvende resultaten. De resterende vetcellen kunnen wel nog opzwellen door verkeerde voedingsgewoontes. Hiervoor is een gezonder leefpatroon aangewezen.

Geschiedenis Liposuctie

Liposuctie geschiedenis Hoe indrukwekkend een chirurgisch apparaat ook lijkt, de sleutel tot het succes blijft de aanwezigheid van de 'Heilige Drie-eenheid' in uw plastisch chirurg: talent, opleiding en ervaring. Zo niet, dan kan werkelijk alles, maakt niet uit hoe geavanceerd, verkeerd aflopen!

EERSTE GENERATIE LIPOSUCTIE

De oorspronkelijke vorm van liposuctie werd in 1974 uitgevonden door dr. Giorgio Fischer, een gynaecoloog uit Italië. Om ongewenst onderhuids vet te verwijderen bij dikke vrouwen gebruikte hij zijn baarmoeder schraap- en zuigapparatuur (bedoeld om de binnenkant van de vrouwelijke baarmoeder leeg te maken).

De Franse artsen Illouz en Fournier ontwikkelden liposuctie verder rond 1978. Tegen 1980 was liposuctie zeer populair in de Verenigde Staten, maar kreeg negatieve publiciteit als gevolg van patiënten die overmatig bloedden en ongewenste huidverrimpeling vertoonden na de operatie.

Tumescente Liposuctie met lokale anesthesie

In 1985 vond dr. Jeffrey A. Klein, een Californische dermatoloog, de tumescente techniek voor liposuctie uit. Voorafgaand aan het verwijderen van het vet werden grote hoeveelheden vloeistof met plaatselijke verdoving en adrenaline ingespoten om het bloeden te verminderen en het hele gebied te verdoven. Dit maakte nietnalleen de liposuctie chirurgie onder plaatselijke verdoving zeer revolutionair, maar we passen dit principe nu in de meerderheid van de cosmetische ingrepen, waaronder het gelaat en borsten, toe. Door deze "tumescente techniek" kunnen patiënten liposuctie laten uitvoeren onder plaatselijke verdoving met behulp van veel kleinere canules. Patiënten kunnen een liposuctie ondergaan zonder de angst voor overmatig bloeden en ongewenste holtes in de huid. Er kunnen maximaal vijf liter aspiraat veilig worden verwijderd op poliklinische basis.

SAL: Suction Assisted Lipoplasty

Deze standaard tumescente lipoplasty met zuiging of "Suction-Assisted Lipoplasty" (SAL) zou inmiddels de eerste generatie liposuctietechnieken moeten vervangen hebben. Het vereist nog zeer intensief werk van de chirurg en blijft een vrij traumatische procedure, waarbij de krachtige mechanische verstoring van vetweefsel, bloedvaten, gevoelszenuwen en bindweefsel resulteert in pijn, blauwe plekken, zwelling en vertraagd herstel. Daarnaast leidt deze methode vaak tot onregelmatigheden. Ontwikkelingen in de tumescente techniek, die het gebruik van kleinere canules omvat, resulteerde in een verminderde ecchymose en poliklinische procedures, maar de andere nadelige effecten blijven ongewijzigd. Dit is de reden waarom klinisch oordeel van een ervaren, maar ook getalenteerde chirurg zo belangrijk is bij het voorkomen van onnodige risico's en complicaties.

PAL: Power Assisted Liposuction

Deze vorm van liposuctie werd ontwikkeld in de jaren negentig om de chirurgische inspanning en operatietijd te verkorten. Nog meer chirurgische vaardigheid en deskundig oordeel is vereist met deze krachtige techniek, omdat het gebruik maakt van de trillende werking van gemechaniseerde canules om te helpen bij de losmaken van vetweefsel. Het vermindert aanzienlijk de tijd van de behandeling en de hoeveelheid werk door de arts, maar de behandeling is meer traumatisch dan de standard SAL.

UAL: Ultrasound assisted Liposuction

De traumatische aard van de SAL en PAL leidde tot de ontwikkeling en de popularisering van Liposuctie bijgestaan door krachtige geluidsgolven (UAL), die pre-aspiratie “cavitatie” (het vloeibaar maken van het vetweefsel) levert. Het faciliteert een zachte aspiratie en levert minder blauwe plekken, zwelling en pijn na de operatie. Echter, ondanks de zachtere techniek, zijn de resultaten van huid samentrekking niet indrukwekkend. Bovendien bleef deze techniek, zelfs in ervaren handen, beladen met gevaar voor onbedoelde over-of onderbehandeling en wordt dus (bijna) niet toegepast.

LAL: Laser Assisted liposuctie

Liposuctie bijgestaan door een Laser (LAL) werd ontwikkeld om de door een laser aangedreven coagulatie van vetweefsel en bloedvaten te vergemakkelijken. Een thermisch effect aan de onderkant van de lederhuid zou nieuw collageen stimuleren. LAL was als marketing actie zeer populair bij patienten omdat dit een "zachtere, minder traumatische lipo-contouring ervaring" zou mogelijk maken. De procedure kwam in het gedrang door de relatieve traagheid van de ingreep en het gebrek aan thermische uniformiteit en consistentie. Kleine coagulatie zones in de buurt van de vezeleinden en het gebrek aan temperatuurbewaking aan de epidermale huid verhogen het risico op brandwonden. LAL behandeling resulteert vaak in een gebrekkige thermische uniformiteit en aanzienlijk onderbehandelde gebieden. Het is bewezen dat LAL resulteert in samentrekking van 17% van de weke delen ten opzichte van 11% met SAL. Daarom werd het nooit een echt success: het kleine voordeel kon niet opwegen tegen de aanzienlijke nadelen.

RFAL: DE UITEINDELIJKE TECHNOLOGISCHE DOORBRAAK

De RFAL (Radio-Frequency Assisted Liposuction) technologie, geïmplementeerd in het Huidverstrakking apparaat is ontwikkeld om de klinische ongemakken en problemen die samenhangen met de bestaande liposuctiemethoden aan te pakken. RFAL is ontworpen om de eigenschappen van een ideale liposuctie waar te maken. Het is combineert: - minimaal invasieve techniek met behulp van plaatselijke verdoving - uniforme vetweefselcoagulatie voor een beperkt extractietrauma - coagulatie van de bloedvaten, wat de blauwe plekken vermindert en - gelijkvormige huidsamentrekking - snel herstel - minimale pijn, blauwe plekken, oedeem, - uitstekende contouren - minder complicaties. Door de integratie van de nodige veiligheidsvoorzieningen in het systeem, is RFAL nu een technologie die niet alleen de resultaten van de SAL verbetert, maar bovendien een heel spectrum van indicaties geopend die onmogelijk behandeld konden worden met traditionele methoden.

Liposculptuur veelgestelde vragen

Liposuctie: veelgestelde vragenHOE ONTSTAAT PLAATSELIJK VET?

Erfelijke factoren en hormonen leiden tot stapelingsvet op sommige plaatsen van het lichaam. Dit vet verdwijnt niet met afslanken of sporten en situeert zich bij vrouwen meestal op de heupen, bovenbenen en buik, maar ook aan de armen, de rug en kin.

Streng dieten helpt niet, sterker nog, het accentueert deze plaatselijke vetophopingen vaak nog meer.

Liposculptuur is een zeer geschikte oplossing voor dit probleem. Wanneer we tegelijkertijd te kampen hebben met losse huid, is de Huidverstrakking methode de beste oplossing.

VOOR WIE IS EEN LIPO-BEHANDELING GESCHIKT?

Liposculptuur geeft uitstekende resultaten en 97% van de door Dr Hoeyberghs behandelde patiënten zijn dan ook zeer tevreden.

Tijdens het voorafgaand consult kijkt de plastisch chirurg samen met u welke plaatsen behandeld kunnen worden: de kwaliteit van de huid en het spierweefsel zijn hierbij belangrijk.

WAARSCHUWING: Liposculptuur is geen oplossing voor overgewicht. U gaat NIET afvallen ten gevolge van een liposuctie. Voor gewichtsverlies kunnen wij u helpen om een verandering in uw levensstijl en voeding te bewerkstelligen.

WAT ZIJN DE RISICO's VAN EEN LIPO-INGREEP?

Elke chirurgische ingreep houdt risico’s in. Bij Liposculptuur zijn deze echter zeer klein.

Besmetting door ziekenhuisbacterien zijn niet mogelijk in goede privéklinieken.

Eenmaal thuis, is het belangrijk om onze hygienische leefregels na te leven.

De enige gevolgen van een liposuctie zijn tijdelijke stijfheid, blauwe plekken, zwellingen en doofheid in de behandelde gebieden.

Video informatiereeks Plastische Chirurgie

Maak een afspraak

Vaste lijn:      +32 89 50 31 11
Mobiel:          +32 474 45 25 45

Email Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

of vul het CONTACT FORMULIER in

Wij staan u graag te woord! Ook voor meer specifieke vragen zijn wij altijd bereikbaar. Deze prijzen op deze website zijn slechts indicatief en excl. BTW. Een definitieve offerte kan pas gemaakt worden na het intake consult.

Afspraak maken met de HOFFkliniek België

Consult per e-mail

Speciaal voor de mensen die ver weg wonen waardoor een aparte reis enkel voor een consult met de plastisch chirurg moeilijk is, hebben wij ook de mogelijkheid van een oriënterend consult per e-mail!

 

Lees hier meer over het e-mail consult