Borstverkleining Mannen

Mannenborsten - gynaecomastieGynaecomastie operatie - weg met mannenborsten!

Gynaecomastie (mannenborsten) is een vergroting van de mannelijke borst en is eigenlijk niet langer abnormaal. Door gewijzigde leefomstandigheden komt dit veel meer voor dan vroeger. Mannen schamen zich hiervoor vaak en besluiten zodoende tot een gynaecomastie operatie: een borstverkleining bij mannen. Er is immers geen andere medische behandeling mogelijk, zelfs niet indien er een hormonaal probleem zou gediagnosticeerd worden.

In de puberteit komt er een pijnlijke vorm van borstklierimflammatie voor, maar die mag niet verward worden met gynaecomastie en verdwijnt vanzelf na enkele maanden.

Er zijn, afhankelijk van de situatie, meerdere succesvolle chirurgische borst correctie behandelingen mogelijk:

  • Onderhuidse klierverwijdering: bij borstverkleining bij mannen gebeurt dit in de meerderheid der gevallen. Het is een relatief zwaardere ingreep waarbij de nazorg goede supervisie vereist. Meestal trekt de huid na de borstverkleining voldoende terug, maar indien dit niet mogelijk is vanwege leeftijd of ernst van de aandoening kan besloten worden de huidoverschotten te vermijden met littekens, om lelijke plooivorming te voorkomen of te behandelen.

BORSTKASVERGROTING MET PECTORAAL IMPLANTATEN

Worden pectoraal implantaten voor of achter de spier geplaatst?

Dr. Hoeyberghs: "Bij de mannelijke borstkasvergroting moeten de spieren losgemaakt worden, want de implantaten moeten ALTIJD achter de spier ingebracht worden."

Is de ingreep lichter dan bij vrouwen en wat kost het?

Dr. Hoeyberghs: "De ingreep is geenszins lichter dan bij vrouwen en het kostenplaatje is hoger (vanaf € 5000) wanneer u een ervaren plastisch chirurg wilt."

Bestaan er ook silliconen op basis van water?

Dr. Hoeyberghs: "Neen, het zijn altijd vaste siliconen, water bestaat niet."

Vergen de implantaten een onderhoud of zijn ze voor het leven?

Dr. Hoeyberghs:  "Pectoraal implantaten zijn steviger dan gelijk welke vrouwenborsten en zullen, indien goed geplaatst, levenslang meegaan."

Is de kans op verzakking reeel?

Dr. Hoeyberghs: "Indien de implantaten goed geplaatst werden, is er geen verzakking mogelijk."

Welke anesthesie geniet de voorkeur en wat zijn de risico's?

Dr. Hoeyberghs: "Een slaapverdoving (roesje) is veel veiliger dan narcose, dat is bewezen. Voor deze ingreep is enkel plaatselijke verdoving mogelijk, maar gevaarlijker dan gecombineerd met een roes, in verband met mogelijke hartritmestoornissen."

Klopt het dat het litteken altijd zichtbaar blijft?

Dr. Hoeyberghs: "Het litteken wordt in de oksel geplaatst en wordt zo goed als onzichtbaar na 1 jaar."

Is intensieve krachttraining nog aan te raden indien je borstspierprothesen hebt en kunnen deze nog van plaats veranderen bij spiergroei?

Dr. Hoeyberghs: "Na 3 weken is de operatie volledig belastbaar en powertraining is wenselijk voor een optimaal effect. Er is geen gevaar voor verplaatsing indien deskundig gepositioneerd."

Wat vindt u van 'grafting' in combinatie met borstspieraugmentatie?  

Dr. Hoeyberghs: "Grafting is het verenten van eigen weefsel (meestal vet). Het heeft GEEN ENKELE toegevoegde waarde indien men de juiste implantaten heeft opgemeten."

Voel je de borstspierprothesen ook zo goed zitten als deze bij een vrouw, of valt het minder op door de andere materiaalkeuze?

Dr. Hoeyberghs: "De implantaten zijn zeker minder goed voelbaar, ook hier weer indien vakkundig geplaatst."

Krijg je de keuze tussen bepaalde maten of kan je de prothesen op maat laten maken?

Dr. Hoeyberghs: "Beide mogelijkheden zijn er. Er zijn verschillende maten verkrijgbaar, maar indien men afwijkt van de normale maten, kunnen deze op maat gemaakt worden. Het is uiterst belangrijk dat de maatneming goed gebeurt!"

Kies uw plastisch chirurg zorgvuldig uit en selecteer op TALENT, OPLEIDING, ERVARING EN EERLIJKHEID.

Maak een afspraak

Vaste lijn:      +32 89 50 31 11
Mobiel:          +32 474 45 25 45

Email Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

of vul het CONTACT FORMULIER in

Wij staan u graag te woord! Ook voor meer specifieke vragen zijn wij altijd bereikbaar. Deze prijzen op deze website zijn slechts indicatief en excl. BTW. Een definitieve offerte kan pas gemaakt worden na het intake consult.

Afspraak maken met de HOFFkliniek België

Consult per e-mail

Speciaal voor de mensen die ver weg wonen waardoor een aparte reis enkel voor een consult met de plastisch chirurg moeilijk is, hebben wij ook de mogelijkheid van een oriënterend consult per e-mail!

 

Lees hier meer over het e-mail consult