Patiënten geven de voorkeur aan implantaten voor bil vergroting

Gepubliceerd 4 oktober 2012
Door: Heather Onorati
Vertaald door : HOFF Kliniek

Long Beach, Californië – Patiënten lijken meer tevreden te zijn met een bil vergroting door implantaten dan door liposculptuur, dat blijkt uit de resultaten van een recente studie.

Cosmetische chirurgen van het Chugay Cosmetic Surgery Institute, Long Beach, Californië leidden een vergelijkend onderzoek om erachter te komen of de ene techniek beter is dan de andere in relatie tot complicaties, post-operatieve pijnen en patiënt tevredenheid.

De onderzoekers bekeken 129 gevallen tussen 2008 en 2011. Drieëndertig patiënten hadden een bilvergroting onderdaan met behulp van vet transplantatie door stamcel therapie en 96 patiënten ontvingen een siliconen prothese.

De patiënten die implantaten ontvingen waren significant meer tevreden, 76 procent, terwijl de patiënten die een vet transplantatie lieten doen voor 69.7 procent tevreden waren.

De onderzoekers merkten op dat patiënten met de implantaten meer kans hebben op het vormen van vloeistof opeenhopingen en de patiënten met de vettransplantatie meer kans op het vormen van knobbels of deuken.

Complicaties kwamen alleen voor bij de patiënten die implantaten namen en bestonden uit litteken breuken (14.6 procent) en verkortingen (13.5 procent).

“Hoewel liposculptuur voor bilvergroting in populariteit wint onder chirurgen, zijn de resultaten niet zo consistent als die van een bilvergroting door implantaten,” zo concluderen de auteurs. “Deze consistentie in resultaten is afgezet tegen het risico van kapsel verkortingen en litteken breuk, die voorkomen in de implantaat chirurgie. Cosmetische chirurgen moeten op de hoogte zijn van beide technieken in bilvergroting en ook van hun respectievelijke risico's en voordelen.”

De studie is gepubliceerd in de September uitgave van American Journal of Cosmetic Surgery.

Maak een afspraak

Vaste lijn:      +32 89 50 31 11
Mobiel:          +32 474 45 25 45

Email Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

of vul het CONTACT FORMULIER in

Wij staan u graag te woord! Ook voor meer specifieke vragen zijn wij altijd bereikbaar. Deze prijzen op deze website zijn slechts indicatief en excl. BTW. Een definitieve offerte kan pas gemaakt worden na het intake consult.

Afspraak maken met de HOFFkliniek België

Consult per e-mail

Speciaal voor de mensen die ver weg wonen waardoor een aparte reis enkel voor een consult met de plastisch chirurg moeilijk is, hebben wij ook de mogelijkheid van een oriënterend consult per e-mail!

 

Lees hier meer over het e-mail consult