Ooglidcorrectie - Blepharoplastiek

Ooglidcorrectie - BlepharoplastiekBlepharoplastiek (ooglidcorrectie) is een snelle ingreep die uw gezicht op een successvolle manier kan opfleuren.

Huidoverschot

Veel mensen ontwikkelen een huidoverschot rond de oogleden. Het wordt dan onmogelijk om nog oogschaduw te gebruiken. Dit heeft vaak een negatieve invloed op het zelfbeeld. Hangende oogleden kunnen bovendien het zicht belemmeren en vermoeidheid of zelfs hoofdpijn veroorzaken. Vaak heffen deze mensen constant de wenkbrauwen op om dit probleem te verhelpen, wat de voorhoofdsrimpeling verergert.

Wallen

Daarnaast zijn er mensen die wallen onder de ogen hebben door overontwikkeld vet in het onderste ooglid, dat daardoor dikker is (de zogenaamde wallen onder de ogen). Vaak is dit erfelijk.

Bij een boven- of onderooglidcorrectie, wordt het teveel aan huid en/of vetweefsel verwijderd en eventueel een te diep liggende traangoot opgevuld. Littekens zijn onbestaande of verdwijnen quasi volledig in de eerste maanden na de operatie.

Bij een correctie van de bovenste oogleden gaat het meestal om overtollige huid en een vetwalletje op de binnenkant. Deze ingreep kan perfect onder lokale verdoving en duurt een half uur. We laten u na de ingreep nog een uur rusten met ijscompressen om de grootste zwelling tegen te gaan.

Onderste oogleden

Een ingreep aan de onderste oogleden is iets ingewikkelder, vandaar dat deze ingreep liefst gebeurt onder IVS - intraveneuze sedatie (roesje). Mogelijkheden hier zijn het verwijderen van vetweefsel, waarbij mogelijk ook wat huid overtollige weggenomen wordt. Vaak echter, bij jongere personen gebeurt de vetverwijdering langs de binnenkant van het ooglid (transconjunctivale onderooglidcorrectie) zodat uitwendige littekentjes volledig kunnen vermeden worden.

Donkere schaduw onder het oog: traangootopvulling

De vetwalletjes kunnen vaak nuttig gebruikt worden om de (te diepe) traangoot op te vullen (vetwalomlegging). Deze verfijnde techniek kan ook plaatsvinden via de transconjunctivale weg. Deze manier van het opvullen der traangoot is blijvend en uiterst effectief om de donkere schaduw onder het oog aan te pakken.

Aziatische ogen amandelvormig maken

Dr. Hoeyberghs heeft een zeer goed inzicht en een ruime ervaring in het "verwesteren" van Aziatische ogen. De resultaten zijn zeer mooi: waar patienten eerst een overhangend ooglid hadden, wordt dit na de ingreep mooi afgerond en beweeglijk. Het is een onopvallende correctie met mooie amandelvormige ogen als resultaat! Vraag meer informatie tijdens uw persoonlijk consult.

Maak een afspraak

Vaste lijn:      +32 89 50 31 11
Mobiel:          +32 474 45 25 45

Email Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

of vul het CONTACT FORMULIER in

Wij staan u graag te woord! Ook voor meer specifieke vragen zijn wij altijd bereikbaar. Deze prijzen op deze website zijn slechts indicatief en excl. BTW. Een definitieve offerte kan pas gemaakt worden na het intake consult.

Afspraak maken met de HOFFkliniek België

Consult per e-mail

Speciaal voor de mensen die ver weg wonen waardoor een aparte reis enkel voor een consult met de plastisch chirurg moeilijk is, hebben wij ook de mogelijkheid van een oriënterend consult per e-mail!

 

Lees hier meer over het e-mail consult